Kapcsolat

KÖZÖSSÉGI INFORMÁCIÓS PONT

Közösségi információs pont helye: 4212 Hajdúszovát, Hősök tere 10.
Nyitvatartási idő: 2017.04.03 – 2017.11.30 között hétfőtől péntekig 08.00.-11.00 óra között.
Telefonszám: +36 30 244 4162
E-mail: hagyomanyorzo.projekt@gmail.com

Közösségfejlesztő közösségi együttműködések szervezésével elérni kívánt célunk az együttműködés problémáinak feltárása, a lakosság közti párbeszéd, együttműködés ösztönzése, illetve felkutatása, bevonása programokba. Önkéntes Hálózat kialakítása, működésének koordinálása. Jó szomszédság, önkéntes mozgalom. A felkészített önkéntesek a saját utcájukban, a lakókörnyezetükben élőknek nyújtanak információt, tanácsadást ügyes-bajos hivatali, közösségi ügyekben, valamint a szociális támogatásokkal kapcsolatban. Az információs pontot telefonon és e-mailben is elérhetővé tesszük, elősegítve azokat megkeresését, akik valamelyik szolgáltatás szeretnék igénybe venni, de nincs módjuk, hogy személyesen megjelenjenek a ponton.

 

SZOLGÁLTATÁSOK

GENERÁCIÓS-HÍD: Fiatalok és idős emberek kapcsolatépítése. Segítségnyújtás támasz, beszélgetés is.  „Jó az öreg a háznál.” 60 év felettiek és fiatal segítséget igénylők kapcsolatépítése. Pl. gyermekfelügyelet, kézimunka, befőtt készítés, stb. terén, ahol a 60 év felettiek még aktívak, a fiataloknak viszont nincsenek ilyen jellegű tapasztalataik. Személyes kapcsolatok terén, illetve közösségi klubokban: Az idősek átadhatják személyes tudásukat, tapasztalataikat.

MENTORÁLÁS: Segítségnyújtás tanulásban, tanulási módszerek átadásában diákok egymás között. A kortárs, közel kortárs (diák) mentorálás nem egészen ismeretlen, de még korántsem széles körben elterjedt gyakorlat a magyar iskolarendszerben. Az ilyen mentorálás két fiatal közötti személyes kapcsolatra épül, szabályozott és lényegesen kiegyensúlyozottabb, mint egy barátság. Célja a mentorált fejlődésének segítése.

Érdeklődés

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Hajdúszováti Hagyományőrző Turisztikai Egyesületnél
EFOP-1.3.5-16-2016-00385

Széchenyi 2020 ESZA információs blokk